ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

За кібератакою на МЗС Словенії можуть стояти хакери з Китаю

13.04.2023, 13:25
Фото - pexels.com
Фото - pexels.com

За останньою кібератакою на сервери Міністерства закордонних справ Словенії можуть стояти хакери з Китаю, повідомляє словенське 24ur з посиланням на джерела, передає "Європейська правда". 

Сервери інфікували вірусною програмою, створеною групою APT15, відомою також як Vixen Panda, яку вважають такою, що напряму пов’язану з китайською армією. 

Йшлося про вкрай складні втручання, на які здатні небагато хакерських угрупувань – скоріш за все, лише ті, які працюють зі структурами певних держав. 

Атаки були систематичними і точковими. Схоже, головним об’єктом інтересу були документи, якимось чином пов’язані з Китаєм і двосторонніми відносинами Словенії і Китаю. Постраждали два сервери, які "комунікували" із серверами МЗС у багатьох інших країнах Європи. 

Оскільки з першого втручання хакерів встиг минути тривалий час, вважається, що виявити слабке місце у системі, яким вони скористалися, буде складно. 

Кіберексперти описують групу Vixen Panda як одне з найбільш активних і найбільш вмілих угруповань для кібершпигунства. Минулого тижня речник МЗС Словенії казав, що атака походить з "третьої країни".

Як повідомляв ІМІ, після передання МіГ-29 Україні російські хакери атакували сайти держустанов Словаччини. Цілями російських хакерів були сайти національної ради, національного банку та міністерства оборони. Атака сталася після того, як Словаччина відправила свої перші винищувачі до України. Крім того, проросійське хакерське угруповання NoName057(16) атакувало 27 березня сайт Національної асамблеї, нижньої палати парламенту Франції. 

27 березня стало відомо, що пов’язані з російськими спецслужбами хакери, атакували впродовж вихідних низку польських державних сайтів.

22 березня проросійська хакерська група NoName057(16) влаштувала кібератаку на сайти уряду Італії, зокрема нижньої палати парламенту та кількох міністерств.

Liked the article?
Help us be even more cool!