ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Після передання МіГ-29 Україні російські хакери атакували сайти держустанов Словаччини

28.03.2023, 15:23
Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Російська кібератака вивела з ладу кілька сайтів словацьких держустанов і відомств.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє портал vosveteit.sk.

Цілями російських хакерів були сайти національної ради, національного банку та міністерства оборони. Атака сталася після того, як Словаччина відправила свої перші винищувачі до України.

Портал зазначає, що з повідомлення хакерів зрозуміло, що кібератака пов'язана з допомогою Україні.

Окрім того, що хакери з Anonymous RU зламали кілька словацьких сайтів, вони також надіслали попередження про те, що Словаччина не має підтримувати Україну.

"Судячи з усього, це атака типу DDOS. Для цього типу атак характерно, що зловмисник надсилає таку велику кількість запитів до сервера, що, кажучи простою мовою, він виходить з ладу. В результаті вебсайти та інтернет-сервіси не працюють", – зазначили на порталі.

Однак, як зазначається, цього разу Словаччині вдалось уникнути масованої кібератаки на кшталт тої, яка сталася в січні, коли були атаковані сайти держустанов і приватних компаній.

Як повідомляв ІМІ, проросійське хакерське угруповання NoName057(16) атакувало 27 березня сайт Національної асамблеї, нижньої палати парламенту Франції. 

27 березня стало відомо, що пов’язані з російськими спецслужбами хакери, атакували впродовж вихідних низку польських державних сайтів.

22 березня проросійська хакерська група NoName057(16) влаштувала кібератаку на сайти уряду Італії, зокрема нижньої палати парламенту та кількох міністерств.

Liked the article?
Help us be even more cool!