ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували державні сайти Польщі

27.03.2023, 16:01
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Хакери, пов’язані з російськими спецслужбами, атакували впродовж вихідних низку польських державних сайтів.

Серед них інтернет-сторінка служби військової контррозвідки Польщі, а також сайт підприємства ОПК Польщі Dezamet SA, де вироблятимуться боєприпаси для потреб ЗСУ, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

“Майже щодня ми маємо різноманітні спроби заблокувати важливі сайти держустанов чи інституцій, пов’язаних з державою. Ця діяльність переважно ведеться хакерами, які працюють на росію, але використовують доволі примітивні інструменти”, – підкреслив речник міністра-координатора з питань спецслужб Станіслав Жарин.

За його словами, йдеться про атаки типу DDoS чи спроби блокування роботи різних інтернет-сторінок.

“Такими атаками займаються групи, які працюють на росіян, як-от Killnet або NoName057. Це хакерські команди, які контролюються російськими спецслужбами й ведуть кібервійну проти Заходу, зокрема Польщі”, – констатував Жарин.

Він визнав, що останнім часом були нетривалі проблеми з функціонуванням інтернет-сторінки польської військової контррозвідки, але проблему швидко усунули. За його словами, це можна сприймати як відповідь на ефективну роботу польської контррозвідки, яка останнім часом нейтралізувала чергові дії російської розвідки в Польщі.

Як повідомило польське видання Fakt, хакерську атаку проти польських державних установ мала вчинити російська хакерська група Phoenix. Цілями хакерської атаки мали бути також сайти Національної ради судочинства, податкової адміністрації Польщі і підприємства Dezamet S.A., де планується налагодити виробництво боєприпасів для ЗСУ. 

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2023 року проросійська хакерська група NoName057(16) влаштувала кібератаку на сайти уряду Італії, зокрема нижньої палати парламенту та кількох міністерств.

Liked the article?
Help us be even more cool!