ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З України видворили іноземного журналіста через відео з місць обстрілів Одеси

03.04.2022, 19:19
Фото - твіттер Robert Dulmers
Фото - твіттер Robert Dulmers

Служба безпеки України 3 квітня примусово видворила з України журналіста з Нідерландів Роберта Дулмерса Едвін Луіч Марє.

Як повідомляє представник ІМІ в Одеській області, про це місцевим журналістам повідомила речниця СБУ в Одеській області Ганна Шевчук.

За її словами, журналіста позбавили акредитації та видворили через порушення вимог щодо публікації фото та відео матеріалів з результатами ракетного обстрілу Одеси, який відбувся зранку 3 квітня.

Нагадаємо, близько шостої ранку 3 квітня російські військові завдали ракетних ударів по Одесі. 

Роберт Дулмерс після атаки виклав у своєму твіттері відео та фото обстрілів.

Як повідомляв ІМІ, 26 березня СБУ закликала українських та іноземних журналістів не робити фото- й відеофіксацію вибухів, не поширювати даних про місця обстрілів та куди летять ракети ворога до того, як про це повідомили офіційні джерела. Іноземних журналістів попередили про кримінальну відповідальність за прямі ефіри з місць влучання російських ракет та снарядів. 

28 березня журналісти звернулися до влади із закликом припинити цькування журналістів та розробити прозорі правила щодо висвітлення російських обстрілів.

“Через систематичні необґрунтовані заяви посадовців і офіційних структур у суспільстві почали вбачати зраду та "коригування вогню" в роботі всіх без винятку журналістів, що є надзвичайно шкідливим для України. Закликаємо негайно розв'язати ключові проблеми як потрібні для покращення ситуації з роботою журналістів”, – йшлося в заяві.

31 березня Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство оборони України заявили, що цінують внесок українських та іноземних ЗМІ в інформаційну політику країни під час війни, але закликали медіа продовжувати дотримуватися правил під час воєнного стану, щоб не наражати себе та інших на небезпеку.

Liked the article?
Help us be even more cool!