ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

З російського полону звільнили донецького журналіста і волонтера Євгена Шибалова

03.01.2023, 11:01
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

З російського полону звільнили донецького журналіста і волонтера, співзасновника громадської організації "Ответственные граждане" Євгена Шибалова.

Про це повідомив його брат Дмитро Шибалов.

У полон до росіян Євген потрапив шість місяців тому на бахмутському напрямку, а повернувся на вільну територію України під час обміну на Новий рік.

"Лисий, худий, кілька нових шрамів на тілі та душі, але головне, що живий і нарешті вдома. Через пів року полону мій брат повернувся додому! Це було новорічне диво, його обміняли 31 грудня ввечері. Це дійсно був найкращий Новий рік у моєму житті, у Жені так точно", – написав Дмитро. 

Євген пішов на фронт добровольцем у перший день повномасштабного вторгнення та воював у складі місцевої тероборони.

Як повідомляв ІМІ, 28 квітня 2014 року в Донецьку проросійські активісти розбили голову журналісту газети "Дзеркало тижня" Євгену Шибалову під час мітингу за єдність України.

У листопаді 2014 року Євген Шибалов потрапив під обстріл в одному з районів окупованого бойовиками Донецька.

5 січня 2015 у Донецьку бойовики "ДНР" захопили в полон журналіста газети "Дзеркало тижня. Україна" Євгена Шибалова разом з іншими волонтерами організації "Відповідальні громадяни". Наступного дня журналіста відпустили.  

У березні 2015-го року власний кореспондент газети "Дзеркало тижня. Україна" в Донецьку Євген Шибалов заявив, що залишає журналістику заради волонтерської роботи на Донбасі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!