ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин просить правоохоронців перевірити, чи дійсно ОП тисне на "Українську правду"

Фото – фейсбук Ярослава Юрчишина

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин просить Національну поліцію та Офіс генпрокурора перевірити факт погроз із боку Офісу президента редакції “Української правди”.

Про це Ярослав Юрчишин повідомив Інституту масової інформації.

Депутатське звернення він подав сьогодні, 10 жовтня. Він просить поліцію перевірити наведені в заяві УП обставини й факти.

“У разі виявлення ознак порушення вимог законодавства, які є підставою для притягнення до відповідальності, вжити відповідних заходів, в межах повноважень, для забезпечення притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності”, – йдеться в депутатському зверненні Юрчишина.

Передісторія

8 жовтня Інститут масової інформації опублікував бліцінтерв'ю з головною редакторкою “Української правди” Севгіль Мусаєвою, яка заявила, що ОП обдзвонює рекламодавців і просить не розміщувати рекламу в УП.

9 жовтня “Українська правда” заявила про тривалий системний тиск із боку Офісу президента на редакцію та окремих журналістів.

10 жовтня “Українська правда” у своїй статті заявила, що саме радник Президента України з питань комунікацій Дмитро Литвин блокує спікерів для спілкування з журналістами УП та участі в інтерв'ю та заходах.

10 жовтня Медіарух закликав Президента України Володимира Зеленського негайно вжити заходів для припинення тиску на медіа з боку будь-яких держслужбовців чи радників.

Liked the article?
Help us be even more cool!