ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин повідомив, що цьогоріч буде проведено фінансовий аудит МКІП та Нацради

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин скерував звернення до Рахункової палати та Державної аудиторської служби щодо ефективності використання державних коштів на інформаційну політику у 2022–2023 роках.

Про це він повідомив Укрінформу.

“Так, депутатські звернення до Рахункової палати та Державної аудиторської служби щодо ефективності використання коштів на інформаційну політику у 2022–2023 роках уже направлені. Наразі маємо проміжні відповіді, в яких ідеться про те, що фінансовий аудит МКІП та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за планом буде проводитись у 2024 році”, – зазначив Юрчишин.

За його словами, висновки щодо ефективності використання державних коштів на інформаційну політику можна буде робити вже на основі отриманих звітів.

У Державному бюджеті України на 2024 рік передбачено 10,2 млрд грн на фінансування культури та медіапростору.

Як повідомляв ІМІ, раніше Bihus.Info зробив розслідування, що компанія “Медіатека”, яка належить народному депутату від фракції “Слуга народу” Олександру Маріковському, готує медіазвіти для Офісу президента й Кабінету Міністрів за державний кошт. Про критику в бік влади повідомляють з посиланням на узагальнені “опозиційні ЗМІ”, не зазначаючи, про які саме медіа йдеться.

У грудні 2023 року Ярослав Юрчишин заявив, що як голова Комітету з питань свободи слова має три пріоритетні напрями в роботі: звільнення полонених українських журналістів, розслідування справ про перешкоджання журналістській діяльності, створення конкурентного та якісного доступу журналістів до інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!