ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

YouTube закрив канал Tenet Media, який пов'язують із пропагандистською мережею RT

06.09.2024, 14:44

Відеохостинг YouTube припиняє діяльність каналу Tenet Media, що пов'язують із пропагандистською мережею RT, і чотирьох інших каналів, якими керувала власниця Tenet Лорен Чен, повідомляє Reuters.

4 вересня міністерство юстиції висунуло звинувачення у відмиванні грошей двом співробітникам російської державної медіамережі RT (31-річному Костянтину Калашнікову й 27-річній Єлені Афанасьєвій. Ред.). 

Їх звинувачують в участі в схемі, спрямованій на “створення й поширення контенту з прихованими російськими меседжами серед американської аудиторії”. Бюджет схеми становив $10 мільйонів.

За словами посадовців, підставою для звинувачень є змова з метою наймання американської компанії для створення онлайн-контенту, який мав вплинути на президентські вибори 2024 року.

Як зазначає Reuters, в обвинувальному акті не згадується назви компанії, проте подробиці, подані в судових документах, вказують на Tenet Media, що базується в Нешвіллі й розмістило на YouTube майже 2 тисячі відео менш ніж за рік.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня 2024 року міністерство фінансів США запровадило санкції стосовно 10 людей та двох організацій через спроби Росії “зловмисно впливати” на цьогорічні президентські вибори в Америці. 

Під санкції потрапили: медіагрупа “Россия сегодня” та п’ять її дочірніх компаній; агентство РИА Новости; медійні компанії RT, TV-Новости, Ruptly та Sputnik; головна редакторка RT Маргарита Симоньян, її заступники Єлизавета Бродська, Андрій Кияшко та Антон Анісімов, менеджер цифрових проєктів RT Костянтин Калашніков та співробітниця відділу медіапроєктів Олена Афанасьєва.

ФБР з’ясувало, що близькі до РФ структури створили сайти-клони понад 10 провідних медіа Європи, щоб поширювати дезінформацію та проводити “психологічні операції”. 

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!