ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США запровадили санкції проти "Россия сегодня", РИА Новости та Симоньян

Фото – Евгения Новоженина / Reuters / rbc.ru

Міністерство фінансів США 4 вересня запровадило санкції стосовно 10 людей та двох організацій через спроби Росії “зловмисно впливати” на цьогорічні президентські вибори в Америці. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на мінфін Сполучених Штатів.

Зокрема, під санкції потрапили:

  • медіагрупа “Россия сегодня” та п’ять її дочірніх компаній;
  • агентство РИА Новости;
  • медійні компанії RT, TV-Новости, Ruptly та Sputnik;
  • головна редакторка RT Маргарита Симоньян, її заступники Єлизавета Бродська, Андрій Кияшко та Антон Анісімов, менеджер цифрових проєктів RT Костянтин Калашніков та співробітниця відділу медіапроєктів Олена Афанасьєва.

Калашнікову та Афанасьєву звинуватили в порушенні закону про іноагентів та відмиванні грошей. Мін'юстиції США стверджує, що співробітники RT витратили майже $10 мільйонів на публікацію відеороликів на захист російських інтересів.

Також санкції зачепили прокремлівську хакерську групу RaHDit та її голову, колишнього офіцера ФСБ Олексія Геращенка.

За твердженням мінфіну США, російські агенти за фінансування Кремля “давно використовують різноманітні інструменти”, зокрема “штучний інтелект та глибокі фейки”, щоб підірвати довіру до виборчих процесів та інституцій Сполучених Штатів.

“Починаючи з початку 2024 року керівництво RT – російського державного ЗМІ – розпочало ще підлішу спробу таємно завербувати непоінформованих американських агентів впливу для підтримки своєї злочинної кампанії впливу. RT використовувала підставну компанію, щоб замаскувати свою власну участь або участь російського уряду в контенті, спрямованому на вплив на аудиторію США”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у липні міністерство юстиції США звинуватило співробітника RT у причетності до схеми, що використовувала мережу з близько тисячі акаунтів у соціальних мережах людей, які видавали себе за жителів США, для поширення дезінформації про війну РФ в Україні та інші теми.

Liked the article?
Help us be even more cool!