ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Єврокомісія: Путін повторив брехню про Україну в інтерв'ю Карлсону

У своєму інтерв’ю для проросійського американського ексжурналіста Такера Карлсона президент РФ Володимир Путін не сказав нічого нового, а лише повторив застарілу брехню про Україну, про Захід та про свою агресивну війну проти України, що має наслідки для всього світу.

Про це заявила 9 лютого речниця Європейської комісії Набіла Массралі під час брифінгу для преси, повідомляє Укрінформ.

“Ми не побачили нічого нового. Він (Путін. – Ред.) повторив стару брехню, перекручення та маніпуляції, висловив велику ворожнечу щодо Заходу, і це не є новиною. Ми жалкуємо, що Путін де-факто отримав подібну платформу для маніпуляцій та поширення своєї пропаганди”, – сказала речниця Єврокомісії.

Вона зауважила, що Путін знову поширив уже відому брехню про Україну, яку намагається використовувати для виправдання своєї злочинної та нічим не спровокованої війни проти України, проти мирного сусіда. Ця брехня, втім, залишається небезпечною, адже вже спричинила величезні страждання людей, призвела до воєнних злочинів та звірств, що були скоєні проти українців Росією.

“Путін ще раз продемонстрував, що він не зацікавлений у справжніх та змістовних кроках до миру, натомість заявив, що Росія воюватиме “за свої інтереси” до кінця. Якщо Путін дійсно хоче боротися за інтереси російського народу та своєї країни, він має негайно та безумовно вивести свої сили та військове обладнання з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів та відповісти на величезні проблеми, перед якими російське суспільство постає щодня”, – підкреслила Набіла Массралі.

Вона додала, що Путін намагається поширювати дезінформацію на глобальному рівні й у такий спосіб хоче уникнути відповідальності за початок агресії проти України, “виправдати звірства під час окупації, а також уникнути відповідальності за глобальні наслідки цієї агресії, стосовно сплеску цін на продовольство та енергію як в Україні, так і в інших країнах”.

Речниця Єврокомісії підкреслила, що ЄС нарощує дипломатичні зусилля та перебуває в контакті з найбільш ураженими країнами й з міжнародними партнерами, щоб притягнути агресора до відповідальності та пом’якшити глобальні наслідки його агресії.

“Україна залишається вищим пріоритетом для Європейського Союзу, ми зобов’язалися підтримувати Україну в її правомірній боротьбі проти агресора і продовжуємо це робити… Європейська рада щойно ухвалила пакет допомоги для України на 50 мільярдів євро, і зараз цей пакет обговорюють бюджетні установи ЄС. З початку війни Європейський Союз надав Україні допомогу на загальну суму близько 88 мільярдів євро”, – додала Набіла Массралі.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 9 лютого Карлсон оприлюднив інтерв'ю з Путіним, заради якого напередодні приїхав до Москви.

Центр стратегічних комунікацій проаналізував інтерв'ю Путіна ексведучому Fox News Такеру Карлсону та спростував п'ять головних фейкових заяв Путіна. У центрі зазначили, що за 120 хвилин Карлсон не знайшов можливості запитати про воєнні злочини росіян в Ірпені, Бучі та інших містах України, викрадення тисяч дітей, геноцидну риторику і дії кремлівського режиму. 

7 лютого 2024 року в Європарламенті закликали заборонити в'їзд до ЄС проросійському ексведучому телеканалу Fox News Такеру Карлсону через інтерв'ю з російським президентом Володимиром Путіним.

Представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов вважає інтерв'ю Путіна Карлсону російською інформаційно-психологічною спецоперацією.

Що відомо про Такера Карлсона

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди, писав “Детектор медіа”. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну “тиранією”, а Президента України Володимира Зеленського – “маріонеткою адміністрації Байдена”.

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, “тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну думку”. 

У березні 2022 року Кремль наказував своїм пропагандистським медіа частіше цитувати Карлсона.

У листопаді 2023 року експрезидент США Дональд Трамп заявив, що розгляне кандидатуру Такера Карлсона як потенційного віцепрезидента.

Liked the article?
Help us be even more cool!