ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС пропонують заборонити в'їзд Карлсону через інтерв'ю з Путіним

У Європарламенті закликають заборонити в'їзд до ЄС проросійському ексведучому телеканалу Fox News Такеру Карлсону через інтерв'ю з російським президентом Володимиром Путіним.

З такою пропозицією звернувся колишній прем’єр-міністр Бельгії та нинішній член Європейського парламенту Гай Верхофстадт, повідомляє Newsweek.

Верхофстадт назвав Карлсона “рупором” колишнього президента Дональда Трампа та Путіна. 

“Оскільки Путін є воєнним злочинцем, а ЄС накладає санкції на всіх, хто допомагає йому в цьому, здається логічним, щоб Служба зовнішніх дій також розглянула його справу”, – сказав він.

Євродепутат Урмас Пает, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ Естонії, зазначив, що Путін не просто президент країни-агресора, він перебуває в розшуку Міжнародного кримінального суду (МКС) та звинувачений у геноциді та воєнних злочинах.

“Карлсон хоче дати трибуну тому, хто обвинувачений у злочинах геноциду, – це неправильно. Якщо Путіну є що сказати, він повинен сказати це перед МКС. Водночас Карлсон не є справжнім журналістом, оскільки він чітко висловлював свою симпатію до російського режиму та Путіна й постійно зневажав Україну, яка стала жертвою російської агресії. Отже, за таку пропаганду злочинного режиму можна потрапити до списку санкцій. Це стосується передусім заборони на в’їзд до країн ЄС”, – сказав Урмас Пает.

Служба зовнішніх дій ЄС (EAS) є дипломатичним підрозділом блоку, відповідальним за зовнішню політику. Щоб особу було додано до списку санкцій ЄС, докази повинні бути представлені EAS для перевірки. Якщо це буде визнано достатнім, EAS може потім представити справу Європейській раді – органу, що складається з національних лідерів ЄС, – яка ухвалює остаточне рішення щодо застосування санкцій.

Отже, пише видання, будь-які гіпотетичні санкції щодо Карлсона можуть бути далекими, навіть якщо цей крок матиме достатню підтримку серед європейських законодавців і глав держав.

Як повідомляв ІМІ, ексведучий американського телеканалу Fox News Такер Карлсон анонсував інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним, заради якого напередодні приїхав до Москви.

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди, писав “Детектор медіа”. Зокрема, Такер Карлсон називав Україну “тиранією”, а Президента України Володимира Зеленського – “маріонеткою адміністрації Байдена”.

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, “тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну думку”. 

У березні 2022 року Кремль наказував своїм пропагандистським медіа частіше цитувати Карлсона.

У листопаді 2023 року експрезидент США Дональд Трамп заявив, що розгляне кандидатуру Такера Карлсона як потенційного віцепрезидента.

Liked the article?
Help us be even more cool!