ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР інтерв'ю Путіна Карлсону назвали російською спецоперацією

Представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов вважає інтерв'ю президента РФ Володимира Путіна проросійському американському ексведучому Такеру Карлсону російською інформаційно-психологочною спецоперацією.

Про це він сказав 9 лютого в ефірі єдиного телемарафону, повідомляє "Еспресо".

"Це не могло не бути спецоперацією. Безумовно, це засіб впливу, це інформаційно-психологічна спецоперація. Так, російська спецоперація. Тому що цільова аудиторія цього інтерв'ю – це вільний світ, західний світ. Ці брехливі наративи й пропаганда мали б у чомусь переконати вільний демократичний світ", – сказав він.

Юсов назвав Путіна "геополітичним божевільним", який "розповідає про якісь нісенітниці про міжнародне право, історію, вирішує, якій нації існувати чи не існувати, меми про австрійський генштаб".

"Використали вони цю ІПСО так собі. Але сам факт, що російські спецслужби витрачають колосальні кошти для того, щоб здійснювати вплив на західну авдиторію, свідчить про те, що для них ця авдиторія важлива. Вони розуміють, що саме можливість впливати на демократичний світ для них є критично важливою", – додав представник ГУР.

Як повідомляв ІМІ, у ніч на 9 лютого Карлсон оприлюднив інтерв'ю з Путіним, заради якого напередодні приїхав до Москви.

Центр стратегічних комунікацій проаналізував інтерв'ю Путіна ексведучому Fox News Такеру Карлсону та спростував п'ять головних фейкових заяв Путіна. У центрі зазначили, що за 120 хвилин Карлсон не знайшов можливості запитати про воєнні злочини росіян в Ірпені, Бучі та інших містах України, викрадення тисяч дітей, геноцидну риторику і дії кремлівського режиму. 

7 лютого 2024 року в Європарламенті закликали заборонити в'їзд до ЄС проросійському ексведучому телеканалу Fox News Такеру Карлсону через інтерв'ю з російським президентом Володимиром Путіним.

Що відомо про Такера Карлсона

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди, писав "Детектор медіа". Зокрема, Такер Карлсон називав Україну "тиранією", а Президента України Володимира Зеленського – "маріонеткою адміністрації Байдена".

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, "тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну думку". 

У березні 2022 року Кремль наказував своїм пропагандистським медіа частіше цитувати Карлсона.

У листопаді 2023 року експрезидент США Дональд Трамп заявив, що розгляне кандидатуру Такера Карлсона як потенційного віцепрезидента.

Liked the article?
Help us be even more cool!