ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Японія запровадила санкції проти "Юнармії"

Японія внесла до своїх санкційних списків понад сто російських фізичних та юридичних осіб, пише російське видання "Медуза" з посиланням на пресслужбу японського МЗС.

До списку потрапила російська "військово-патріотична організація "Юнармія", яка пропагує війну серед дітей та молоді, приватна військова компанія "Патріот".

Також у санкційному списку уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, дитяча омбудсменка Московської області Ксенія Мішонова, заступниця міністра оборони РФ Тетяна Шевцова, командувач військ Центрального військового округу Андрій Мордвічов.

До окремого списку санкцій японська влада внесла людей, пов'язаних з окупованими територіями України. Зокрема, під санкції потрапили члени Ради федерації від Запорізької, Херсонської та Луганської областей Дмитро Ворона, Костянтин Басюк та Дар'я Лантратова. Крім того, Японія ввела санкції щодо Сергія Дубинського та Леоніда Харченка, яких суд у Нідерландах визнав винними в катастрофі Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines у Донецькій області 17 липня 2014 року.

Водночас Японія занесла до списків санкцій сім компаній з Білорусі, Вірменії, Узбекистану, Сирії та ОАЕ, а також оголосила про запровадження заборони на імпорт російських алмазів. У міністерстві економіки, торгівлі та промисловості Японії уточнили, що заборона набуде чинності з 1 січня 2024 року.

У травні 2023 року слідчі ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях повідомили про підозру в державній зраді заступнику фейкового "министерства молодежной политики ДНР" Костянтину Комльонку. Він активно просував серед молоді наративи окупаційних кураторів. Після призначення у фейкове міністерство він почав активно просувати ідеї мілітарної організації "Юнармія", підтримувати проросійські молодіжні рухи та пропагувати кремлівські погляди на виховання.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року керівника севастопольського підрозділу "Юнармії" заочно засудили до 10 років позбавлення волі. Суд визнав його винним у порушенні законів та звичаїв війни. "Юнармія" – дитячо-юнацький військово-патріотичний рух, був створений міністерством оборони РФ і почав діяти на півострові з 2016 року. У Криму та Севастополі організовано 874 загони "Юнармії", до яких окупанти залучили близько 29 тисяч дітей. Метою діяльності цієї організації є промивання мізків та насаджування російсько-військової пропаганди дітям та підліткам для їхнього подальшого залучення до армії держави-окупанта", – прокоментував прокурор АР Крим та Севастополя Ігор Поночовний.

А на Луганщині в січні 2023 року прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки селища Біловодськ Старобільського району: вона сприяла впровадженню російських стандартів освіти та пропагувала створення осередку російського "військово-патріотичного руху "Юнармія", заснованого міноборони РФ. За вступ школярів до організації вона пропонувала батькам 10 тисяч російських рублів. Дітей, які вступили до лав "юнармійців", змушують носити військову форму, берети та берці, навчають користуватися зброєю.

У грудні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді "міністерці праці та соцполітики Криму", заступниці очільника окупаційної влади Криму Олені Романовській. За даними слідства, вона змушує кримських школярів долучатися до російської мілітарної організації "Юнармія". 

Liked the article?
Help us be even more cool!