ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівника севастопольського підрозділу "Юнармії" заочно засудили до 10 років тюрми

20.06.2023, 17:30
Фото – Офіс генпрокурора
Фото – Офіс генпрокурора

Керівника севастопольського підрозділу "Юнармії" заочно засудили до 10 років позбавлення волі. Суд визнав його винним у порушенні законів та звичаїв війни, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Прокурори довели, що у 2016 році засуджений був призначений "керівником регіонального штабу Юнармії м. Севастополя" і мав забезпечувати реалізацію політики російських окупантів. Зокрема, він організовував та поширював пропаганду країни-агресора серед дітей і підлітків, агітуючи їх добровільно вступати до армії РФ, що заборонено міжнародним правом.

Також за допомогою медіа засуджений поширював інформацію щодо військово-патріотичного виховання серед підлітків у Криму.

"Юнармія" – дитячо-юнацький військово-патріотичний рух, був створений міністерством оборони РФ і почав діяти на півострові з 2016 року. У Криму та Севастополі організовано 874 загони "Юнармії", до яких окупанти залучили близько 29 тисяч дітей. Метою діяльності цієї організації є промивання мізків та насаджування російсько-військової пропаганди дітям та підліткам для їх подальшого залучення до армії держави-окупанта", – прокоментував прокурор АР Крим та Севастополя Ігор Поночовний.

Своїми діями "керівник штабу" порушив закони та звичаї війни, оскільки така пропаганда, особливо коли вона спрямована на дітей, є однією з форм забезпечення добровільного вступу в армію ворога, що заборонено статтею 51 (1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!