ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині директорка ліцею закликала дітей вступати до лав російської "Юнармії" – прокуратура

20.01.2023, 10:24
Фото – Луганська обласна прокуратура
Фото – Луганська обласна прокуратура

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки селища Біловодськ Старобільського району,  яка сприяла впровадженню російських стандартів освіти та пропагувала збройну агресію проти України.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф в Україну 34-річна вчителька математики місцевого ліцею підтримала дії росіян та пішла на співпрацю з окупантами.

У серпні 2022 року окупаційна влада призначила її директоркою цього закладу освіти, а його перепідпорядкували окупаційній "адміністрації Біловодського району ЛНР".

Жінка почала організовувати в ліцеї процес "деукраїнізації" та переходу на стандарти освіти РФ. Педагоги пройшли "перепідготовку" в РФ, а навчальний рік розпочався за російськими підручниками та методичками.

Керівниця освітнього закладу пропагувала створення осередку російського "військово-патріотичного руху "Юнармія", заснованого міноборони РФ. За вступ школярів до організації вона пропонувала батькам 10 тисяч російських рублів.

Дітей, які вступили до лав "юнармійців", змушують носити військову форму, берети та берці, навчають користуватися зброєю.

Матеріали кримінального провадження передано до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області.

Досудове розслідування та оперативний супровід  здійснювали співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Дії колишньої української освітянки кваліфіковано як колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Жінці загрожує позбавлення волі строком до трьох років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади або вести певну діяльність.

Як повідомляв ІМІ, трьох колишніх членів Партії регіонів з Луганщини судитимуть за підтримку агресії РФ.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!