ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Янукович очікує, що закон про доступ до публічної інформації зробить владу прозорішою

09.04.2012, 02:12
Президент України Віктор Янукович очікує, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» зробить роботу влади більш прозорою. Про це заявив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Денис Іванеско на навчальному семінарі «Організація доступу до публічної інформації органів влади» у Вінниці, повідомляється на сайті глави держави.

«Закон надає громадянам право отримати будь-яку публічну інформацію, яка є у держави. Це є надбанням громадянського суспільства. Тож будь-які спроби внести зміни до Закону і обмежити права громадян на отримання інформації щодо діяльності органів влади не будуть підтримані Президентом», - наголосив Іванеско.

«Президент очікує, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» зробить роботу влади більш прозорою та зрозумілою для суспільства. Глава держави впевнений, що це сприятиме подоланню корупції в органах влади на всіх рівнях», - сказав Іванеско.

Під час семінару Іванеско закликав представників органів місцевої влади розробити план заходів із нагоди першої річниці дії Закону: «10 травня виповниться рік, як почав працювати Закон «Про доступ до публічної інформації». До цієї дати необхідно підготувати звіти щодо виконання Закону і навести приклади оприлюднення інформації, яка не була б відома, якби не було Закону «Про доступ до публічної інформації».

Навчальний семінар «Організація доступу до публічної інформації органів влади» було організовано Центром політичної аналітики за сприяння Європейського Союзу та Ради Європи для практиків, які безпосередньо займаються виконанням Закону.

Представники Адміністрації Президента разом з експертами Інституту масової інформації та Інституту медіаправа відповіли на складні питання застосування норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» та надали практичні рекомендації для ефективної реалізації Закону.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!