ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Я був у відрядженні": Дмитро Лиховій пояснив, чому пішов з посади речника ОСУВ "Таврія"

Журналіст, військовий Дмитро Лиховій. Фото – Facebook-сторінка Дмитра Лиховія
Журналіст, військовий Дмитро Лиховій. Фото – Facebook-сторінка Дмитра Лиховія

Колишній головний редактор "Новинарні", а нині військовий Дмитро Лиховій 15 березня пішов з посади начальника відділу зв'язків з громадськістю і речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія".

Про це він повідомив на Facebook-сторінці.

Він пояснив, що надалі залишається офіцером Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ та речником Генштабу ЗСУ. Також Дмитро Лиховій наголосив: у тому, що він іде з посади, не варто вбачати утисків і "чисток" у Збройних силах.

"Річ у тому, що в ОСУВ "Таврія" я був у відрядженні. Не на постійній штатній посаді, а тимчасово. Про свою роботу чув лише схвальні відгуки від керівництва на всіх рівнях. Відрядження закінчилося. Я й надалі офіцер Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ. Прилітати сюди якусь політику – вибачте, це просто тупе шкідництво", – зауважив Дмитро Лиховій.

Щодо роботи на посаді речника оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", то, за словами Лиховій, вона була без вихідних, а сам він схуд на три кілограми.

"Ми з нашою невеличкою командою з Управління зв'язків з громадськістю зайшли в комунікації ОСУВ на одному з відносно найгарячіших відрізків цього етапу великої війни. Поставлені задачі виконали, хай це й була посада для значно вищого звання, ніж моє піджачно-капітанське. Відзнаки не покажу. Найкращим визнанням буде добре слово тих, для кого ми працювали. Ну, й заділ на майбутнє", – зазначив пресофіцер.

Дмитро Лиховій додав, що, якщо журналісти мають питання, з ким далі комунікувати щодо ситуації на фронті в зоні діяльності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", можуть писати йому приватно.

Дмитро Лиховій у війську

Головний редактор "Новинарні" Дмитро Лиховій мобілізувався до лав ЗСУ в листопаді 2023 року, його обов'язки виконує Леся Шовкун.

Повідомляючи, що йде до війська, Лиховій розповів, що є п’ятою людиною із середовища редакції "Новинарні" та їхньої громадської організації, хто після початку повномасштабного вторгнення приєднався до ЗСУ. Буде ще шоста людина.

"Разом, вважай, половина колективу, якщо рахувати з основними фрілансерами. Така в нас "Новинарня". Ми самі обрали цю нішу і цю тему з 2016 року − "новини України, що воює", – написав Лиховій.

За його словами, до кінця воєнного стану в "Новинарні" залишаються тільки жінки. У більшості з них або чоловіки чи батьки у війську, або вони самі фронтові й армійські репортерки, які паралельно працюють у волонтерських / ветеранських проєктах.

У грудні 2023 року Лиховій став речником Генерального штабу ЗСУ, а в лютому 2024-го − начальником відділу зв’язків з громадськістю – речником оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія".

Liked the article?
Help us be even more cool!