ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дмитро Лиховій очолив відділ зв’язків з громадськістю Сил оборони Таврійського напрямку

Фото – скрін з марафону "Єдині новини"
Фото – скрін з марафону "Єдині новини"

Колишній головний редактор, засновник інтернет-видання "Новинарня" Дмитро Лиховій став начальником відділу зв’язків з громадськістю – речником оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія".

Про це Дмитро Лиховій сказав у коментарі "Новинарні".

Він зазначив, що виконує обов’язки на чолі Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку з початку лютого як відряджений Управлінням зв’язків із громадськістю Збройних сил України. Водночас він залишається також речником Генштабу ЗСУ.

Його перші ввімкнення в ефіри відбулися 6 лютого.

"Посаду прийняв. Уже почав покращувати комунікацію й роботу з медіа з урахуванням свого досвіду в цивільній журналістиці. Робота відповідальна й цікава, час і напрямок – непростий, але до нових викликів готовий. Тим більше що колектив у нас чудовий", – сказав Лиховій, відповідаючи на запитання “Новинарні“.

Офіцер зауважив, що початок його роботи в ОСУВ "Таврія" припав на початок дії змін до 73-го наказу головнокомандувача ЗСУ ("Про організацію взаємодії між Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану"), який робить прозорішою нормативну базу для виконання професійних завдань медійників на фронті, а подекуди суттєво лібералізує ці правила.

Головний редактор "Новинарні" Дмитро Лиховій мобілізувався до лав ЗСУ в листопаді 2023 року, його обов'язки виконуватиме Леся Шовкун.

Повідомляючи, що йде до війська, Лиховій розповів, що є п’ятою людиною із середовища редакції "Новинарні" та їхньої громадської організації, хто після початку повномасштабного вторгнення приєднався до ЗСУ. Буде ще шоста людина.

"Разом, вважай, половина колективу, якщо рахувати з основними фрілансерами. Така в нас "Новинарня". Ми самі обрали цю нішу і цю тему з 2016 року − "новини України, що воює", – написав Лиховій.

За його словами, до кінця воєнного стану в "Новинарні" залишаються тільки жінки. У більшості з них або чоловіки чи батьки у війську, або вони самі фронтові й армійські репортерки, які паралельно працюють у волонтерських / ветеранських проєктах.

У грудні 2023 року Лиховій став речником Генерального штабу ЗСУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!