ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видавництво Старого Лева перевидало "Татусеву книгу" вбитого росіянами письменника Вакуленка

25.01.2023, 14:23
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка

Видавництво Старого Лева перевидало збірку дитячих віршів “Татусева книга” письменника Володимира Вакуленка, якого вбили російські військові під час окупації Ізюма на Харківщині. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці видавництва.

Увесь прибуток від цього видання буде переданий родині Володимира Вакуленка, його батькам та сину Віталіку.

“Ми хочемо в такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому”, – сказала головна редакторка і співзасновниця Видавництва Старого Лева Мар’яна Савка.

Видавництво зазначило, що перевидали збірку Володимира, щоб його творчий спадок жив.

“Татусева книга” вперше видана у 2014 році та проілюстрована Наталкою Гайдою. 

Як повідомляв ІМІ, Володимир Вакуленко – дитячий письменник. Він народився і мешкав із сином у селі Капитолівка, поблизу Ізюма Харківської області. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, чоловіка викрали. Наприкінці березня п’ятеро військових армії агресора забрали його з дому, більше рідні його не бачили. Після деокупації Харківщини його тіло було в Ізюмі на місці масового поховання.

Раніше Видавництво Старого Лева заявляло, що перевидасть “Татусеву книгу” Володимира Вакуленка, а весь прибуток від видання передасть родині Володимира Вакуленка, його батькам та сину Віталіку.

Журналісти редакції розслідувань Суспільного отримали фотодокази й результати ДНК-експертизи, які свідчать, що дитячого письменника Володимира Вакуленка вбили на Харківщині під час окупації. Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолета Макарова, в його тілі знайдено дві кулі.

Вакуленка поховали 6 грудня 2022 року в Харкові.

29 грудня 2022 року “Суспільне Новини” презентувало своє розслідування про розшуки викраденого та вбитого на Харківщині дитячого письменника Володимира Вакуленка “Записи під вишнею”.

Liked the article?
Help us be even more cool!