ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові попрощалися з убитим росіянами Володимиром Вакуленком

07.12.2022, 10:00
Фото – В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ
Фото – В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

У Харкові 6 грудня попрощалися з убитим російськими загарбниками дитячим письменником, поетом, учасником АТО, волонтером Володимиром Вакуленком, повідомляє Укрінформ.

Церемонія прощання відбулася у Свято-Дмитрівському храмі УГКЦ. На ній, крім батьків, сина і родичів, були присутні друзі, колеги-літератори, представники Українського РЕN-клубу. Родина письменника тяжко переживає втрату, матір Володимира до останнього не могла повірити, що її сина більше нема, зазначає кореспондент Укрінформу.

Директор Харківського літературного музею Тетяна Пилипчук зазначає, що Вакуленко, за словами всіх друзів, був дуже принциповим і завжди відкрито показував свою проукраїнську позицію.

“Історія Володі стала, я не скажу унікальною, бо ми знаємо, що загарбники творять на окупованих територіях, але вона стала настільки показовою, тому що дитячий письменник, тому що українська позиція, тому що відкрито говорив про свої переконання і принципи, тому що батько, який сам опікувався сином. Про це знали сусіди, про це всі знали… Адже ж не просто так до Володі прийшли та забрали. Це все настільки показово – хто до нас прийшов і що вони хочуть”, – сказала Пилипчук у коментарі агентству.

Поховали Вакуленка в Харкові на міському цвинтарі №2. 

Його 14-річним сином Віталієм, який має аутичний розлад, зараз опікуються дідусь і бабуся. Родині потрібно відновлювати всі документи дитини, адже загарбники все забрали.

Письменник, громадський діяч, волонтер Володимир Вакуленко народився 1 липня 1972 року в селі Капитолівка Ізюмського району на Харківщині. Автор 13 книг, упорядник і співупорядник кількох друкованих проєктів, організатор та учасник численних літературних акцій і фестивалів. Лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені Леся Мартовича, лауреат міжнародного конкурсу “Коронація слова”, нагороджений відзнакою “Срібний тризуб” до 20-ліття Незалежності України за літературні досягнення.

Як повідомляв ІМІ, журналісти редакції розслідувань Суспільного отримали фотодокази і результати ДНК-експертизи, які свідчать, що дитячого письменника Володимира Вакуленка вбили на Харківщині під час окупації.

Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолету Макарова, в його тілі знайдено дві кулі.

Liked the article?
Help us be even more cool!