ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Втомився працювати у такому темпі – Мар'ян Кушнір про останню розмову з Максом Левіним

05.10.2022, 13:25
Фото – Маркіян Лисейко
Фото – Маркіян Лисейко

Під час останньої розмови з кореспондентом Радіо Свобода Мар'яном Кушніром його колега, журналіст, фотограф Макс Левін говорив, що втомився від темпу роботи й що хотів би працювати з військовими глибше, але на одному конкретному місці.

Про це Мар'ян Кушнір розповів в інтерв'ю ІМІ.

За словами Кушніра, розмова відбулася біля його будинку. Левін підвіз його додому.

"Приїхали увечері, здається, з Бородянки. І Макс каже: "Знаєш, я, Мар'яне, втомився в такому темпі. Щодня якісь новини видавати. Я хочу сидіти на одному місці з військовими. Мабуть, завтра я відпочину". Я зрозумів, що з Максом ми вже далі не поїдемо, а мені хотілося б показувати кожного дня, що і як відбувається", – розповів кореспондент.

Невдовзі Кушнір переїхав у центр Києва, оскільки залишатися в передмісті Києва стало небезпечно.

"Буквально наступного дня я поїхав до Рудницького (село в Київській області. – Ред.), дістав поранення і через час дізнався, що Макса немає", – додав журналіст.

Нагадаємо, розслідувачі "Репортерів без кордонів" сформулювали дві версії обставин смерті Макса Левіна та Олексія Чернишова. Перша – російські військові здалека застрелили чоловіків, які перебували в лісі біля автомобіля Левіна, а потім, можливо, добили зблизька. Друга – Левіна і Чернишова спершу допитали, а потім стратили. Арно Фроже дав свідчення українським правоохоронцям та передав їм речові докази, знайдені на місці злочину.

Фотожурналіст Максим Левін зник 13 березня на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки й документував воєнні злочини росіян.

1 квітня фотожурналіста Максима Левіна знайшли вбитим на території села Гута Межигірська Вишгородського району біля Києва. За повідомленням прокуратури, його застрелили російські військові двома пострілами зі стрілецької зброї.

Liked the article?
Help us be even more cool!