ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власник холдингу Bloomberg відмовився від участі у виборах США

05.03.2020, 10:10
Фото: ЕРА / Ліга
Фото: ЕРА / Ліга

Власник видавничого холдингу Bloomberg, мільярдер і колишній міський голова Нью-Йорка Майкл Блумберг відмовився від участі в президентських виборах на користь кандидатури Джозефа Байдена – колишнього віцепрезидента і сенатора від штату Делавер.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Associated Press.

Блумберг оголосив про своє рішення після невтішних для себе результатів під час "супервівторка", 3 березня: тоді на партійних виборах претендентів на номінацію від Демократичної партії голосували водночас 14 штатів і Американське Самоа.

Попри вкладені понад пів мільярда доларів у передвиборчу кампанію Блумберг показав невдалий результат: він переміг лише на Американському Самоа і набрав кількадесят кандидатів в інших штатах. Водночас він витратив на рекламу в цих штатах близько 180 мільйонів доларів – більше за інших претендентів на номінацію.

У своїй заяві Блумберг наголосив, що після результатів голосування 3 березня для нього більше "не існує реального шляху здобути номінацію (Демократичної партії. – Ред.)".

"Я завжди вважав, що перемога над Дональдом Трампом починається з об'єднанням довкола кандидата, який має найкращі шанси досягти цієї перемоги. Після вчорашнього (3 березня. – Ред.) голосування стало зрозуміло, що таким кандидатом є мій друг і видатний американець Джо Байден", – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого головний радник кандидата в президенти США Майкла Блумберга Тім О'Браєн повідомив, що власник видавничого холдингу Bloomberg, мільярдер і колишній міський голова Нью-Йорка Майкл Блумберг продасть свою медіакомпанію, якщо виграє президентські вибори 2020 року. 

24 листопада 2019 року  Майкл Блумберг офіційно заявив, що балотуватиметься у 2020 році на пост Президента США від Демократичної партії.

Журналісти видавничого холдингу Bloomberg отримали листа, у якому зазначено, що під час виборчої кампанії не проводитимуть поглиблених розслідувань щодо власника холдингу або кого-небудь з його конкурентів-демократів.

У грудні 2019 року очільник передвиборчого штабу Трампа Бред Парскейл заявив, що передвиборчий штаб Президента США Дональда Трампа не акредитуватиме на свої заходи журналістів видавничого холдингу Bloomberg.

Liked the article?
Help us be even more cool!