ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Bloomberg отримали правила, як писати про свого власника на виборах президента США

25.11.2019, 10:12
Фото ЕРА/Ліга
Фото ЕРА/Ліга

Журналісти видавничого холдингу Bloomberg, чий власник Майкл Блумберг балотуватиметься на пост президента США, під час виборчої кампанії не проводитимуть поглиблені розслідування щодо нього або кого-небудь з його конкурентів-демократів.

Про це йдеться у листі, розісланому співробітникам холдинга, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The New York Times.

Американський мільярдер і колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг 24 листопада офіційно заявив, що буде балотуватися на пост президента США від Демократичної партії. Минулого року Блумберг зайняв 11 місце в списку найбагатших людей світу. Його статки оцінюються в приблизно в $50 млрд. Дональда Трамп, в свою чергу, займає в списку багатіїв 259-е місце зі статком в $3 млрд.

Близько 2700 журналістів з Bloomberg L.P., компанії, що займається фінансовими даними, і переважно належить Блумбергу, отримали 24 листопада лист з поясненнями щодо висвітлення президентської кампанії.

“Ми напишемо практично про всі аспекти цієї президентської гонки багато в чому таким же чином, як ми це робили досі”, - сказав головний редактор Bloomberg і головний редактор Research Джон Міклетвейт.

“Ми опишемо, хто виграє, а хто програє. Ми подивимося на політику і її наслідки. Ми будемо проводити опитування, будемо проводити інтерв'ю з кандидатами, і будемо відслідковувати їх кампанії, в тому числі Майка. Ми вже призначили репортера, щоб стежити за його кампанією (так само, як ми зробили, коли Майк був в мерії). А в статтях, які ми будемо писати на президентських виборах, ми ясно дамо зрозуміти, що наш власник тепер кандидат”, - йдеться в листі.

Однак в листі наголошується, що відділи Bloomberg, в які входять Bloomberg Businessweek і кілька галузевих сайтів, не проводитимуть поглиблені розслідування проти Блумберга або будь-якого з його конкурентів-демократів.

NYT зазначає, що ця незвичайна політика уникнення поглиблених розслідувань щодо демократів повторює настільки ж незвичайний спосіб, яким видання висвітлювало 12-річне перебування Блумберга в мерії Нью-Йорка, а також його практику щодо конкурентів Bloomberg.

Внутрішнє керівництво інструктує Bloomberg говорить: “Bloomberg News не породжує історії про компанію” і не висвітлює “багатство чи особисте життя пана Блумберга”.

Однак, як зазначається в листі, Bloomberg не змінить своє висвітлення діяльності президента Трампа, так він поки не є прямим конкурентом Блумберга.

Блумберг заявив про свої плани балотуватися всього за 10 тижнів до праймеріз всередині Демократичної партії. Він став членом політичної сили тільки минулого року.

Liked the article?
Help us be even more cool!