ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Полтави проігнорувала скаргу журналістів про перешкоджання. Представниця ІМІ просить організувати зустріч

30.08.2022, 15:34
Фото Анастасії Мацько
Фото Анастасії Мацько

Представниця ІМІ в Полтавській області ініціювала зустріч із секретарем Полтавської міської ради Андрієм Карповим, щоб обговорити скарги місцевих журналістів на пресслужбу міськради. Відповідне звернення представниця ІМІ надіслала 29 серпня. 

Нагадаємо, місяць тому журналісти Полтави через систематичні перешкоджання професійній діяльності та порушення з боку міської влади вимагали провести круглий стіл з керівницею пресслужби Полтавської міської ради Аліною Рябоконь та депутатами. Колективний лист підписали 29 журналістів з видань “Полтавська хвиля”, “Фундамент”, “Коло”, “Полтавщина”, 0532.ua, Gazeta.ua, журналісти-фрилансери, медійні оглядачі.

За місяць ситуація не змінилася, журналісти, як повідомляє представниця ІМІ, не отримали офіційної реакції від Полтавської міськради. Тому вона від імені ініціативної групи журналістів скерувала офіційне звернення до секретаря міськради, до посадових обов'язків якого входить курування роботи пресслужби міської ради. 

У зверненні представниця ІМІ просить надати офіційну відповідь на колективний лист місцевих журналістів, а також організувати й провести спільну зустріч за участю секретаря Полтавської міської ради, ініціативної групи журналістів та керівниці пресслужби Полтавської міської ради. 

Як повідомляв ІМІ, 21 липня полтавські журналісти заявили про перешкоджання з боку посадовців міської ради, у тому числі пресслужби. Медійники вимагали “професійно та з повагою ставитися до роботи ЗМІ, зокрема пресслужбою Полтавської міської ради”. 20 липня журналістів не пустили в Полтавську міськраду на зустріч з мітингувальниками.

Журналісти скаржаться на бюрократичні відписки замість відповідей на інформаційні запити; неможливість отримати необхідні коментарі оперативно; відсутність “живого” спілкування з посадовцями міськради, брифінгів; запізнілі анонси заходів або взагалі їхню відсутність. Також скаржаться на неналежне виконання посадових обов'язків та ігнорування законів “Про пресу”, “Про інформацію”, “Про телебачення та радіомовлення”, “Про інформаційні агентства” з боку керівниці пресслужби Полтавської міської ради Аліни Рябоконь.

Liked the article?
Help us be even more cool!