ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавські журналісти передали звернення зі своїми вимогами до міськради

27.07.2022, 11:50
Фото Анастасії Мацько
Фото Анастасії Мацько

У Полтаві ініціативна група журналістів скерувала 26 липня звернення до депутатів Полтавської міської ради. У ньому медійники вимагають провести круглий стіл з міською владою для обговорення незадовільної комунікації та знаходження шляхів розв’язання проблеми. Про це повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області. 

Колективний лист підписали 29 журналістів з видань “Полтавська хвиля”, “Фундамент”, “Коло”, “Полтавщина”, 0532.ua, Gazeta.ua, журналісти-фрилансери, медійні оглядачі. 

Як повідомляє представниця ІМІ, копії листа отримали всі депутати Полтавської міськради. Також звернення вже передали на розгляд трьох депутатських комісій. Розглянути вимоги журналістів депутати мають наступного тижня, тоді заплановано засідання депутатських комісій. 

Як повідомляв ІМІ, 21 липня полтавські журналісти заявили про перешкоджання з боку посадовців міської ради, у тому числі пресслужби. Медійники вимагали “професійно та з повагою ставитися до роботи ЗМІ, зокрема пресслужбою Полтавської міської ради”. 20 липня журналістів не пустили в Полтавську міськраду на зустріч з мітингувальниками.

Журналісти скаржаться на бюрократичні відписки замість відповідей на інформаційні запити; неможливість отримати необхідні коментарі оперативно; відсутність “живого” спілкування з посадовцями міськради, брифінгів; запізнілі анонси заходів або взагалі їхню відсутність. Також скаржаться на неналежне виконання посадових обов'язків та ігнорування законів “Про пресу”, “Про інформацію”, “Про телебачення та радіомовлення”, “Про інформаційні агентства” з боку керівниці пресслужби Полтавської міської ради Аліни Рябоконь.

Liked the article?
Help us be even more cool!