ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві журналістів, які висвітлювали мітинг, не пустили в міськраду

20.07.2022, 14:10
Фото Анастасії Мацько
Фото Анастасії Мацько

У Полтаві журналістів не пустили на зустріч із заступником міського голови Валерієм Пархоменком та мітингувальниками. 

Інцидент стався 20 липня в приміщенні Полтавської міської ради, куди медійники прийшли висвітлювати мітинг полтавців проти забудовників.  Про це представниці ІМІ в Полтавській області повідомила журналістка Анастасія Мацько.

Журналістка розповіла, що після мітингу, який відбувався перед будівлею міськради, ініціативна група від протестувальників зайшла в хол, щоб зустрітись із заступником міського голови Валерієм Пархоменком. Вони ж запросили за собою ЗМІ. 

“Але охорона нас не пропустила, сказали, що не дозволено. Пройти ми не могли вільно, оскільки прохід огороджено столами. Коли я запитала, на якій підставі нас не пропускають, охоронець на вході сказав, що не було наказу. Якого саме наказу, не уточнив. Мої пояснення, що це перешкоджання журналістській діяльності, проігнорував”, – розповіла представниці ІМІ Анастасія Мацько. 

Охорона запропонувала мітингувальникам та журналістам розв'язати питання присутності останніх на зустрічі через пресслужбу міської ради. 

“Ми чекали приблизно 15 хвилин керівницю пресслужби Полтавської міської ради Аліну Рябоконь. Довелося телефонувати їй самостійно, оскільки ми розуміємо, що, чекаючи, втрачаємо дорогоцінний час, бо ініціативна група мітингувальників у цей час зайшла. Нас знову попросили чекати. А ще згодом повідомили, що голова пресслужби не спуститься до нас, бо перебуває на зустрічі заступника мера та мітингувальників”, – зазначила Мацько. 

Зрештою, за словами журналістки, керівниця пресслужби вийшла. Свою відсутність та те, що журналістів не допустили на зустріч, мотивувала тим, що заступник міського голови вийшов і дав коментар.

“Це був якийсь незрозумілий коментар, який не дозволяє нам висвітлити нормально проблему, відтак виконати свою роботу. Навіть за наявності журналістських посвідчень ми не змогли знайти й професійно зробити свою роботу та донести людям повну інформацію про проблему”, – сказала Анастасія Мацько.

Вона також розповіла, що медійники хотіли бути присутніми під час розмови влади з мітингувальниками, оскільки причина зустрічі соціально важлива. Люди прийшли, оскільки попри добудований і зданий в експлуатацію будинок вони не можуть заселитись у квартири, оскільки міськрада не присвоює адреси будинку. Чому – хотіли з'ясувати в полтавської влади. 

Журналісти не подавали заяву до поліції через перешкоджання професійній діяльності. Але планують підготувати колективне звернення щодо незадовільної роботи пресслужби Полтавської міської ради та комунікації влади міста зі ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!