ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Кременчука змушена буде розглянути петицію журналістів про відкритість

24.05.2016, 14:50

Бар'єр у 250 голосів подолала петиція, подана журналістами та громадськими активістами ініціативи “Відкритий доступ” з вимогою до Кременчуцької міської ради оприлюднити усю публічну інформацію. Тепер міська рада вимушена буде реагувати на петицію, повідомляє Репортер.

За 11 днів відповідна петиція, подана журналісткою Тетяною Донченко до Кременчуцького міського голови Віталія Малецького, набрала 251 голос.

“Наша петиція подолала бар'єр 250 голосів! Але збір підписів не припиняється! Приєднуйтеся, кожен голос важливий!”, - написала керівниця проекту “Відкритий доступ” Лариса Гориславець у Фейсбуці.

23 травня представники “Відкритого доступу” вже зустрілися з секретарем Кременчуцької міської ради Юрієм Гриценком, а також керуючим справами міськвиконкому Русланом Шаповаловим.

Мова йшла про конкретні шляхи реалізації вимог закону про доступ до публічної інформації, що передбачає обов'язок органів місцевого самоврядування оприлюднювати публічну інформацію на офіційних інтернет-ресурсах.

Журналісти передали чиновникам докладні результати моніторингу офіційного сайту Кременчуцької міської ради зі своїми зауваженнями та пропозиціями стосовно зручності викладення інформації про відкриті дані.

Одним із зауважень було те, що в розділі “Петиції” немає контактів фахівців, які могли би надавати технічну підтримку кременчужанам, що відчувають складнощі з реєстрацією та голосуванням за петиції (як відомо, віднедавна чиновники ввели фільтр на реєстрацію на сайті мерій і це викликало чимало нарікань у користувачів).

Зауваження також стосувалися неповноти викладеної офіційної інформації стосовно земельних ділянок та комунальної власності, фінансової звітності комунальних підприємств, порушення строків оприлюднення проектів рішень міськвиконкому тощо.

Під час зустрічі чиновники висловили готовність співпрацювати з громадськими активістами. Також досягнуто домовленості у червні провести спеціальний семінар, на який ініціатори “Відкритого доступу” запросять відомого медіа-юриста Олександра Бурмагіна та представників міста Чернівці, де робота з відкритими даними ведеться спільно з громадськістю.

Після семінару сторони домовилися визначити конкретні терміни оприлюднення інформації щодо відкритих даних.

Як повідомляв ІМІ, журналісти та громадські активісти Кременчука (Полтавська область) звернулися із листом до міського голови Віталія Малецького, у якому закликають зробити прозорою та відкритою роботу Кременчуцької міської ради, виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та його структурних підрозділів.

Liked the article?
Help us be even more cool!