ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Віцеспікер парламенту Естонії пропонує заборонити мовлення російських телеканалів

08.02.2022, 12:06
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов
Фото – ТАСС / Сергей Савостьянов

Перший віцеспікер Рійгікогу (парламенту Естонії) від Партії реформ Ханно Певкур запропонував заборонити мовлення російських телеканалів.

Про це він написав у колонці для порталу національного телерадіомовлення ERR, повідомляє Укрінформ.

“Абсурдно, коли вільний доступ каналів, наповнених розпалюванням ворожнечі, оплачує платник податків, але водночас фінські канали, які за радянських часів відкрили нам вільний світ, не входять до основного пакета кабельного телебачення”, – вважає Певкур.

За його словами, “ні для кого не секрет, що підконтрольні Кремлю канали, насамперед Перший канал, RT і PBK (Перший балтійський канал, що створюється на основі контенту російського Першого каналу. – Ред.), а також багато інших безпосередньо і приховано поширюють пропаганду російської верхівки влади”.

“Зрозуміло, що поширення пропаганди Кремля стає причиною нестабільності в Естонії. Перебування поза культурним простором Європи, безперечно, суперечить інтересам Естонії. Звичайно, не кожне послання Кремля має на меті лише військові інтереси. Для розколу сусідів, які взяли курс на Захід, також підходять розмови про “гомопропаганду” та “утиски співвітчизників”, – написав Певкур.

Він нагадав, що в Естонії багато виборців, рідною мовою для яких є російська, і ці люди, як і раніше, віддають перевагу російським телеканалам та інформаційному простору. “З огляду на міркування безпеки та інтереси Естонії я вважаю неприпустимим продовження діяльності таких телеканалів... Немає жодного раціонального пояснення, чому в Естонії вільно працюють російські телеканали, які свідомо поширюють кремлівську пропаганду”, – зазначив віцеспікер Рійгікогу.

Як позитивний приклад Певкур навів Німеччину, де минулого тижня заборонили мовлення російського телеканалу Russia Today.

Як повідомляв ІМІ, 1 лютого Німеччина заборонила мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН через відсутність ліцензії. 

У відповідь МЗС Росії заявило, що анулює акредитації всіх співробітників російського бюро німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle, закриє його кореспондентський пункт і припинить мовлення на своїй території.

4 лютого московський корпункт німецької DW закрив офіс компанії в Москві.

Liked the article?
Help us be even more cool!