ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вірменія обмежила мовлення російських та іноземних каналів

06.08.2020, 10:30
Фото - mandry.club
Фото - mandry.club

Президент Вірменії Армен Саркісян підписав закон “Про аудіовізуальні медіа”, який обмежить мовлення іноземних і російських телеканалів в країні. Про це повідомляють Букви з посиланням на сайт президента Вірменії.

“Згідно з дослідженнями та аналізом Канцелярії Президента Республіки, закони не мають конституційної проблеми. Закони підписав Президент Республіки. Президент повернеться до їх застосування в рамках повноважень, наданих йому Конституцією”, – йдеться в повідомленні.

Агентство “Інтерфакс-Азербайджан” повідомляє, що парламент Вірменії прийняв цей закон ще 16 липня. Закон передбачає, що зарубіжні аудіовізуальні програми можуть ретранслювати без ліцензії тільки за міждержавним договором.

Глава Національної комісії з питань телебачення і радіо Вірменії Тигран Акопян заявляв, що домінування іноземних каналів загрожує інформаційній та мовній безпеки країни.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила заборонити трансляцію в країні семи телеканалів групи RT через те, що ці канали “перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом” російського пропагандиста Дмитра Кисельова, щодо якого застосовано санкції ЄС.

8 липня Литовська комісія з питань радіо та телебачення вирішила зупинити трансляцію п’яти російських телеканалів групи RT з огляду на те, що їхнім керівником є Дмитро Кисельов, щодо якого діють санкції ЄС.

Естонія розгляне можливість заборони телеканалів групи RT.

В кінці липня Лейбористська партія Великобританії закликала медіарегулятора Ofcom переглянути ліцензію російського телеканалу RT на тлі “тривожних одкровень” у нещодавній доповіді щодо Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!