ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва заборонила трансляцію телеканалів групи RT

08.07.2020, 17:58
Фото – RT
Фото – RT

Литовська комісія з питань радіо та телебачення вирішила зупинити трансляцію п’яти російських телеканалів групи RT з огляду на те, що їхнім керівником є Дмитро Кисельов, щодо якого діють санкції ЄС, повідомляє Польське радіо.

Як пояснили в комісії, мережа каналів RT у своїх програмах намагається систематично показувати Латвію як країну, що занепала. 

Крім того, Рада електронних медіа Литви оголосила, що про своє рішення повідомить інші країни ЄС, щоб обмежити поширення проросійського наративу на Старому континенті. 

Рішення литовської влади почне діяти з 9 липня. 

Свої матеріали RT створює кількома мовами, зокрема й англійською, іспанською та арабською.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила заборонити трансляцію в країні семи телеканалів групи RT через те, що ці канали “перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом” російського пропагандиста Дмитра Кисельова, щодо якого застосовано санкції ЄС.

У липні міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив, що Литовській комісії з радіо і телебачення буде рекомендовано заборонити телеканали контрольованої Кремлем групи RT.

Естонія розгляне можливість заборони телеканалів групи RT.

Liked the article?
Help us be even more cool!