ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії закликали переглянути ліцензію RT

24.07.2020, 17:49

Фото – AFP / Scanpix / LETA
Фото – AFP / Scanpix / LETA

Лейбористська партія закликала медіарегулятора Великобританії Ofcom переглянути ліцензію російського телеканалу RT на тлі "тривожних одкровень" у нещодавній доповіді щодо Росії. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Комітет з розвідки й безпеки заявив, що Британія є "явно метою" для дезінформаційних кампаній, і припустив, що є свідчення "серйозних спотворень у висвітленні, що надається російськими державними міжнародними мовними компаніями, такими як RT".

У листі до регулятора міністр культури, засобів масової інформації та спорту в тіньовому кабінеті опозиційної партії Джо Стівенс також вказала на рішення суду, в якому йдеться, що репортажі RT завдавали "шкоди".

Стівенс сказала, що у звіті комітету "пояснюється роль, яку RT відіграє в поширенні дезінформації і спробах ширшого політичного впливу за кордоном з боку Росії".

Вона попросила Ofcom "терміново" переглянути ліцензію RT.

Стівенс заявила, що лейбористи "прихильні до вільної преси й розмаїття ЗМІ, але RT – протилежне цьому". Вона додала, що компанія порушила код Ofcom понад 20 разів з моменту виходу в ефір у Великобританії.

Заступник головного редактора RT Ганна Бєлкіна сказала, що регулятор повинен "бути повністю незалежним", і припустила, що лейбористи чинять "політичний тиск" на Ofcom.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила заборонити трансляцію в країні семи телеканалів групи RT через те, що ці канали “перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом” російського пропагандиста Дмитра Кисельова, щодо якого застосовано санкції ЄС.

У липні міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив, що Литовській комісії з радіо і телебачення буде рекомендовано заборонити телеканали контрольованої Кремлем групи RT.

Естонія розгляне можливість заборони телеканалів групи RT.

Liked the article?
Help us be even more cool!