ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Естонія розгляне можливість заборонити мережу телеканалів RT

08.07.2020, 11:01
Фото – Delfi
Фото – Delfi

Міністр закордонних справ Естонії схвалює дії Латвії щодо заборони каналів групи RT, але країна проведе аналіз, чи дійсно обмеження трансляції – правильний крок для реалізації фінансових санкцій, повідомляє Delfi.

У результаті такого аналізу восени минулого року були накладені обмеження на роботу агентства “Супутник”, що входить до медіагрупи “Росія сьогодні”, якою керує Дмитро Кисельов.

Припис обмежити діяльність “Супутника” зробило Бюро даних з відмивання грошей (Rahapesu Andmebüroo – RAB), з економічних мотивів (через санкції).

Для встановлення обмежень щодо RT має бути видано відповідний припис RAB. Для цього бюро має довести економічний зв'язок певного характеру особи під санкціями з телеканалом.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила заборонити трансляцію в країні семи телеканалів групи RT через те, що ці канали “перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом” російського пропагандиста Дмитра Кисельова, щодо якого застосовано санкції ЄС.

У липні міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс повідомив, що Литовській комісії з радіо і телебачення буде рекомендовано заборонити телеканали контрольованої Кремлем групи RT.

Liked the article?
Help us be even more cool!