ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Військові спростували інформацію The Economist, що ЗСУ перебувають на околицях Херсона

04.07.2022, 16:09
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Інформація ЗМІ про те, що Збройні сили України перебувають за кілометр від околиць Херсона, не відповідає дійсності та шкодить військовій операції.

Про це повідомила керівник пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк на брифінгу 4 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Просування військ можуть коментувати тільки військові. Будь-які аналітики, депутати, інші політичні і просто активні діячі наразі тільки шкодять подібними заявами і проголошенням такої інформації. По-перше, вона не відповідає дійсності, по-друге, вона дезорієнтує наших людей, місцеве населення, вона шкодить не лише військовій операції, а й іміджу тих, хто це заявляє”, - сказала Гуменюк.

Нагадаємо, 3 липня видання The Economist повідомило з посиланням на офіцера військової розвідки, що “передові частини зараз перебувають у межах досяжності снайперів (приблизно за кілометр) від околиць Херсона”.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня колишні народні депутати Ігор Мосійчук та Віталій Купрій заявили, що потрібно очікувати “хороші новини” про Херсон та що нібито україснькі військові зайняли чотири вулиці Херсона.

23 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не розголошувати інформацію про військові операції ЗСУ до появи заяв офіційних джерел, оскільки це завдає шкоду військовим та ускладнює виконання поставлених завдань.

24 червня Генеральний штаб ЗСУ та Центр протидії дезінформації при РНБО закликали цивільне населення, журналістів та лідерів громадської думки не поширювати жодної інформації про просування українських військ та місце їх розташування в Херсонській області.

27 червня начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк закликала не коментувати військові операції на Херсонщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!