ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генштаб та РНБО закликають не поширювати інформацію про просування ЗСУ на Херсонщині

24.06.2022, 11:03

Генеральний штаб ЗСУ та Центр протидії дезінформації при РНБО закликають цивільне населення, журналістів та лідерів громадської думки не поширювати жодної інформації про просування українських військ та місце їх розташування в Херсонській області.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

“Вірте у нашу армію, але не нашкодьте їй надмірною увагою! Ми воюємо проти підступного та, на жаль, великого за кількістю ворога. Тому перед тим, як щось написати чи сказати, просимо зважувати кожне слово, щоб не завдати шкоди і не створити інфопривід для пропаганди рф”, - йдеться у повідомленні.

Тому відомства закликають не поширювати жодної інформації про просування наших військ та місце їх розташування в Херсонській області, щоб не додавати роботи захисникам та захисницям.

“Сьогодні лише вище військове керівництво має повну інформацію та  може надавати коментарі і прогнози”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, ЦПД нагадав правила оприлюднення інформації: не транслювати переміщення військових, не знімати місця обстрілів та роботу ППО та ретельно перевіряти інформацію через офіційні джерела.

“Не ставайте інструментом у руках ворога! Працюйте на державу, а не проти неї!”, - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляв ІМІ, 22 червня колишні народні депутати Ігор Мосійчук та Віталій Купрій заявили, що потрібно очікувати “хороші новини” про Херсон та що нібито україснькі військові зайняли чотири вулиці Херсона.

23 червня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не розголошувати інформацію про військові операції ЗСУ до появи заяв офіційних джерел, оскільки це завдає шкоду військовим та ускладнює виконання поставлених завдань.

Liked the article?
Help us be even more cool!