ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія схвалила екстрадицію Ассанжа до США

17.06.2022, 14:43
Фото – Reuters / Simon Dawson
Фото – Reuters / Simon Dawson

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Пріті Патель схвалила екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це йдеться у заяві Міністерства внутрішніх справ Великої Британії, повідомляє Радіо Свобода.

“17 червня, після розгляду як магістратським судом, так і Високим судом, було ухвалено рішення про екстрадицію пана Джуліана Ассанжа до США. Пан Ассанж зберігає звичайне 14-денне право на оскарження”, – йдеться у заяві.

Натомість у заяві Wikileaks в твітері йдеться: “Міністр внутрішніх справ Великої Британії схвалила екстрадицію видавця WikiLeaks Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує 175-річний термін – чорний день для свободи преси та британської демократії. Рішення буде оскаржено”.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня 2022 року суд у Лондоні дозволив екстрадицію засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує тривале увʼязнення. 

Ассанж зараз утримується в лондонській в’язниці суворого режиму Белмарш.

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. У липні 2021 року суд Еквадору позбавив громадянства Джуліана Ассанжа.

У США Ассанжу загрожує до 175 років позбавлення волі за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії, колишнім рядовим Челсі Меннінг щодо доступу до секретної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!