ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні працюють над тим, щоб "канали Медведчука" не поновили роботи, – Зеленський

09.03.2021, 11:44
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

В Україні працюють над тим, щоб телеканали, які поширюють російську пропаганду та дезінформацію, зокрема підсанкційні канали “групи Медведчука”, не поновили роботи.

Про це 9 березня сказав президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському Форуму “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм”, повідомляє “Детектор медіа”.

“Незмінними супутниками інформації є свобода слова та пропаганда, дезінформація. Сьогодні між ними йде інформаційна війна. Війна, де битви проходять не на полях, а в кіберпросторі. У людину влучають не кулями, а фейками. На цій війні, як і в класичній, жертвами можуть стати мільйони живих людей”, – сказав президент.

Він згадав російські фейки про “распятого мальчика”, “поезда фашистов-карателей”, “нас тут нет”.

“Не менш небезпечним є те, що інформаційно нашу країну атакують не лише ззовні, але й зсередини. Коли “великі патріоти” брешуть громадянам про Нові Санжари; про те, що захисникам на фронті заборонено стріляти; про тарілки з борщем. Або про те, коли називають вакцину словом, що насправді характеризує суть їхніх вчинків. Адже в гонитві за власною популярністю вони готові поставити під удар безпеку, життя, здоров’я українців”, – розповів Зеленський, натякаючи на п’ятого президента Петра Порошенка та його медіа.

Він уточнив, що наслідками інформаційної війни є страх, паніка, агресія тощо.

“Це штучні лідери думки [Анатолій Шарій], яким з Іспанії краще видно, як жити в Україні. Це засоби масової дезінформації, які прикривають свободою слова диверсії за інструкціями агресора. Ми зробили й продовжуємо працювати, щоб на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну випробувальну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube, вони отримали пожиттєвий бан”, – додав він, маючи на увазі “канали Медведчука”: 112 Україна, NewsOne та ZIK. 

Крім того, президент нагадав, що в Україні найближчим часом почне працювати Центр протидії дезінформації. Він прагне, щоб цей центр став міжнародним хабом протидії дезінформації та протидії пропаганді. Президент також додав, що в шкільній програмі мають з’явитись уроки медіаграмотності.

Володимир Зеленський рекомендував умикати критичне мислення, читати далі заголовка, сумніватися, перевіряти інформацію, шукати першоджерело та розвивати медіаграмотність.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що в Україні з березня розпочне працювати Центр протидії дезінформації.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Liked the article?
Help us be even more cool!