ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні оприлюднять реєстр колаборантів – Данілов

08.04.2022, 08:00
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Найближчим часом в Україні буде оприлюднено реєстр колаборантів. Про це повідомив 7 квітня ввечері в ефірі телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Апарат РНБО на доручення президента веде реєстр колаборантів. Найближчим часом ми його оприлюднимо, щоб усі бачили їхні прізвища, імена, по батькові”, – сказав він.

“Там буде дуже багато дивовижних людей, які до 24 лютого виступали на всіх телеканалах. Вони були завсідниками та навіть ведучими деяких програм і на наших каналах кричали про нашу державу, свободу слова”, – додав Данілов.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня херсонському блогеру-колаборанту Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

4  березня Кирило Стремоусов погрожував “інакомислячим” в окупованому Херсоні російським ув’язненням. Також він інсценував допит “українського активіста” Олександра Тарасова.

Також йому заочно повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). За даними слідства, 16 березня 2022 року підозрюваний, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

Liked the article?
Help us be even more cool!