ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні погіршилася ситуація для журналістів і правозахисників - Human Rights Watch

02.02.2012, 00:40
В Україні погіршилася ситуація для журналістів і правозахисників.Про це заявляє міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch у своїй доповіді щодо ситуації з правами людини в світі 2012 року, пише УНІАН.
 
«Незважаючи на законодавчі реформи, у 2011 році відбувалось погіршення ситуації для журналістів та ЗМІ, громадянські активісти стикалися з погрозами з боку влади, як видається – у зв’язку з їхньою діяльністю», – йдеться у доповіді.
Як зазначає організація, напади на журналістів часто залишаються безкарними. До прикладу наводять випадок з журналістом Анатолієм Шарієм, якому 13 липня 2011 року невідомі прострелили лобове скло автомобіля, редактором газети «Новости Донбасса» Олексієм Мацукою, вхідні двері квартири якого невідомі завалили мішками з цементом, встановили поруч похоронний вінок і підпалили двері. А справа про зникнення головного редактора «Нового стилю» Климетьєва, який  зник у серпні 2010 року  так і залишається не розкритою.
 
Human Rights Watch нагадує, що у серпні 2011 року в результаті непрозорого конкурсу, залишилися без частот кілька регіональних телеканалів, У тому числі «9 канал», «Чорноморське ТБ» і «3 студія». Також великого резонансу набула  справа  харківської телекомпанії АТН, сигнал був заборонений для передачі. Слідом за АТН  у вересні були відключені від трансляції ще два харківських телеканали – «Фора» та А/ТВК.
 
У своїй доповіді правозахисники згадали ситуацію навколо координатора Вінницької правозахисної групи Дмитра Гройсмана, якому ще у 2010 році було висунуто обвинувачення у розповсюдженні порнографії,  який перебував під підпискою про невиїзд.
 
Як зазначає Human Rights Watch, лише завдяки міжнародному тиску вдалося не допустити безпідставного примусового психіатричного обстеження правозахисника Андрія Бондаренка у грудні 2010 року.
 
ІМІ
 
Liked the article?
Help us be even more cool!