ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні обмежити доступ до сайтів можна лише через суд – офіс омбудсмена

16.05.2017, 15:36

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявляє, що за українським законодавством блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку. Про це Чаплига повідомив УНІАН, коментуючи рішення Ради національної безпеки і оборони, затверджене указом президента, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж ВКонтакте, Однокласники, ресурсів Yandex та Mail.ru.

“У нашому законодавстві не передбачено обмеження доступу до сайтів без рішення суду. Тобто якщо є рішення, то доступ може бути обмежено. Іншої процедури не існує”, - заявив він.

“Стосовно юридичних осіб можуть прийматися обмеження, але стосовно блокування сайтів… у нас таке поняття є, але тільки через суд. Тому для мене буде цікаво подивитись, яким чином інтернет-провайдери будуть виконувати указ президента”, - додав Чаплига.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

Президент України Петро Порошенко указом від 15 травня увів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” від 28 квітня, які передбачають економічні санкції щодо низки російських ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!