ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні хочуть створити Національну громадську телерадіокомпанію

15.12.2011, 05:53
В Україні планується створена Національної громадської телерадіокомпанії (НГТУ) європейського рівня.
Про це під час круглого столу "Впровадження європейських принципів у сфері правового регулювання суспільного мовлення в Україні" сказала завідувач відділу державної правової політики Національного інституту стратегічних досліджень Олександра Руднєва, інформує УНН.

Метою створення такого телебачення є забезпечення прав громадян на свободу слова та право на отримання достовірної інформації. При НГТУ буде сформована Наглядова рада, до якої увійдуть представники, як і  громадських організацій, так  і  влади. До створення НГТУ вже залучено 4 000 фахівців регіональних та загальнонаціональних медіа, а також відомих громадських діячів.

"Це мають бути люди з відповідними фаховими навиками. За установою такого рівня мають наглядати професіонали, а не просто дипломовані люди", - зауважив заступник генерального директора Національної телекомпанії України Євген Буцан.
Проте залишається відкритим питання фінансування Національної громадської телерадіокомпанії.

"Це буде чи державне фінансування, чи державна підтримка. У разі державного фінансування НГТУ буде змушена дотримуватися державної політики, тобто не буде незалежною. Над цими нюансами потрібно детально працювати", -  сказала начальник відділу  законопроектної роботи Держкомтелерадіо Ганна Красноступ  .
Представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі також наголосив, що створення в Україні системи мовлення, що функціонуватиме в громадських інтересах, є важливим зобов’язанням держави-члена Ради Європи.
ІМІ


 
Liked the article?
Help us be even more cool!