ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ конфісковуватимуть майно громадян за "фейки" про армію

Держдума РФ ухвалила в третьому, остаточному читанні закон про конфіскацію за низку злочинів проти безпеки РФ, зокрема за поширення фейків про армію.

Про це пише російський Інтерфакс.

Законопроєкт дозволить конфіскувати гроші, цінності чи інше майно, що використовуються або призначені для “фінансування злочинної діяльності проти безпеки РФ”. Також за рішенням суду позбавлятимуть почесних звань за такі злочини: поширення явно неправдивої інформації про використання Збройних сил РФ (стаття 207.3 КК); громадські заклики до ведення екстремістської діяльності (стаття 280 КК).

Зазначимо, що під ці статті в РФ часто потрапляють висловлювання проти війни в Україні, на підтримку України.

Як повідомляв ІМІ, за рік та 10 місяців російські окупаційні суди Криму винесли 560 ухвал про притягнення до адміністративної відповідальності за "дискредитацію російської армії" (стаття 20.3.3 КпАП РФ).

У грудні 2023 року в окупованому Криму чоловіка відправили до СІЗО, коли він відмовився публічно перепрошувати для телеграм-каналу блогера-колаборанта Олександра Таліпова. За даними правозахисників, 11 серпня 2023 року кримський татарин Длявер Салімов у місті Старий Крим у розмові з іншим мешканцем півострова обурився його кепкою із символікою російської армії “Z”. Салімов погрожував опоненту і нецензурно вимагав зняти кепку. 

Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ. 

Liked the article?
Help us be even more cool!