ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН відреагували на затримання талібами журналістів

Місія Організації об'єднаних націй зі сприяння Афганістану (UNAMA) розкритикувала затримання талібами журналістів у шести провінціях країни за минулі десять днів. У відповідному дописі на платформі X (відома раніше як Twitter) місії вказали на обов'язок влади поважати право на свободу переконань і їхнього висловлення, пише DW.

"А також права всіх затриманих бачитися зі своєю родиною, зустрічатися з адвокатом і знати звинувачення проти них", – наголосили в UNAMA.

У рейтингу свободи преси, складеному організацією "Репортери без кордонів", Афганістан посідає 152-ге місце зі 180, а рух "Талібан" названо "одним з найбільших ворогів свободи преси у світі".

Як повідомляв ІМІ, радикальний ісламістський рух "Талібан" офіційно заборонив діяльність усіх політичних партій в Афганістані. 

Екстремістське угруповання "Талібан" захопило владу в Афганістані у 2021 році, після чого проголосили "Ісламський Емірат Афганістан". Таліби запровадили безліч обмежень для журналістів, жінок, музикантів тощо.

8 березня 2023 року місія ООН в Афганістані заявила з нагоди Міжнародного жіночого дня, що "Талібан" запровадив найрепресивніший у світі режим для жінок.

19 липня 2023 року в Кабулі жінок, які протестували проти рішення талібів закрити салони краси, розганяли водометами, а також застосували електрошокери.

Liked the article?
Help us be even more cool!