ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби заборонили в Афганістані діяльність усіх політичних партій

Фото – AP
Фото – AP

Радикальний ісламістський рух “Талібан” офіційно заборонив діяльність усіх політичних партій в Афганістані. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал AMU, який базується в США.

Про заборону діяльності всіх політичних партій 16 серпня оголосило міністерство юстиції Талібану, стверджуючи, що вони не відповідають інтересам народу.

Виконувач обов’язків міністра юстиції “Талібану” Абдул Хакім Шараї повідомив журналістам у Кабулі, що політичним партіям не вистачає шаріатської основи, що робить їхню подальшу діяльність непотрібною.

“Політичні партії не мають шаріатської основи, вони не відповідають інтересам нації, і нація цього не хоче. Досвід показує, що теперішнє руйнування країни відбувається через політичні партії”, – зазначив він.

Як зазначає канал, під час правління республіканського уряду в Афганістані діяли численні політичні партії, які брали участь щонайменше в трьох президентських виборах у країні з 2001 року.

Як повідомляв ІМІ, екстремістське угруповання “Талібан” захопило владу в Афганістані у 2021 році, після чого проголосили “Ісламський Емірат Афганістан”. Таліби запровадили безліч обмежень для журналістів, жінок, музикантів тощо.

8 березня 2023 року місія ООН в Афганістані заявила з нагоди Міжнародного жіночого дня, що “Талібан” запровадив найрепресивніший у світі режим для жінок.

19 липня 2023 року в Кабулі жінок, які протестували проти рішення талібів закрити салони краси, розганяли водометами, а також застосували електрошокери.

Liked the article?
Help us be even more cool!