ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналіста не пускали на засідання комісії облради зі свободи слова

14.06.2021, 13:41
Фото – Ізбірком
Фото – Ізбірком

Головного редактора одеського видання “Ізбірком” Валерія Болгана 10 червня не пускали в Одеську обласну раду на засідання постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, депутатської діяльності, моралі, етики та гласності, прав людини, свободи слова та інформації. Про це повідомляє "Ізбірком".

Не пускав журналіста в будівлю облради співробітник Національної поліції, що чергував на вході. Правоохоронець вимагав від журналіста, щоб той зателефонував до пресслужби облради та викликав її співробітників, які мали провести його у відповідний кабінет. 

Проте згодом журналіста пустили в будівлю. “Я чекав вісім хвилин, тож якби засідання комісії почалося вчасно – о третій годині, я б запізнився”, – зазначив Валерій Болган. 

Видання зауважує, що ця комісія вирішила підтримати звернення "Ізбіркому" щодо скасування дискримінаційної норми пропускного режиму для журналістів у будівлю обласної ради та обласної адміністрації. Члени комісії загалом підтримали звернення Валерія Болгана та запропонували надіслати пропозицію для винесення на розгляд обласної ради. 

Як повідомляв ІМІ, 9 червня в Одеській обласній раді від журналістів вимагали додатковий дозвіл для доступу на засідання постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму.

2 лютого журналісти Одещини звернулися до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової через обмеження для представників засобів масової інформації в доступі до приміщення Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації.

Головний редактор одеського видання "Ізбірком" Валерій Болган оскаржив у суді обмеження доступу журналістів до приміщення Одеської обласної державної адміністрації і Одеської обласної ради. Зокрема, правила пропускного режиму до будівлі, де розташовані Одеська обласна державна адміністрація та обласна рада, підписані командиром військової частини №3012 Нацгвардії та затверджені головою Одеської ОДА 29 січня 2021 року. Відповідачами є військова частина №3012 Національної гвардії України та голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Liked the article?
Help us be even more cool!