ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одеській облраді для допуску журналістів вимагали дозвіл голови комісії

14.06.2021, 12:54
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

В Одеській обласній раді 9 червня від журналістів вимагали додаткового дозволу для доступу до засідання постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму, повідомляє "Ізбірком".

За словами журналістки Ольги Баклаженко, журналістів пускали лише після узгодження з головою комісії. Після консультацій журналістів на засідання комісії все ж пустили.

Як зазначає видання, на сайті облради досі відсутня інформація про пресслужбу облради, яку вимагають правила допуску. Фактично її функції виконує відділ комунікацій з громадськістю. Як прокоментувала ситуацію керівниця відділу Юлія Пробачай, журналісти відвідують засідання комісій без жодних акредитацій.

“Комісія, про яку ви питаєте, не стала винятком. Усі, хто висловив бажання висвітлювати роботу депутатів, зробили це. Була невелика затримка з початком комісії. Була невелика затримка з початком комісії, це так. Щодо секретаря, я думаю, що це дійсно непорозуміння. Там було багато людей. Скоріш за все, вона не зорієнтувалася. Тому так швидко, за кілька хвилин, ситуація вирішилась”, – сказала вона.

Видання звернулося до голови комісії Марини Зінченко, але на момент публікації відповіді ще не отримало.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого журналісти Одещини звернулися до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової через обмеження для представників засобів масової інформації в доступі до приміщення Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації.

Головний редактор одеського видання "Ізбірком" Валерій Болган оскаржив у суді обмеження доступу журналістів до приміщення Одеської обласної державної адміністрації і Одеської обласної ради. Зокрема, правила пропускного режиму до будівлі, де розташовані Одеська обласна державна адміністрація та обласна рада, підписані командиром військової частини №3012 Нацгвардії та затверджені головою Одеської ОДА 29 січня 2021 року. Відповідачами є військова частина №3012 Національної гвардії України та голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Liked the article?
Help us be even more cool!