ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі суд допитав двох свідків у справі про напад на журналістів "Думської ТВ"

20.09.2022, 10:01
Фото – Думська
Фото – Думська

В Одесі 13 вересня в Суворовському райсуді допитали двох свідків у справі про напад на знімальну групу “Думської ТВ” у жовтні минулого року, повідомляє “Думська”. 

Допитали, зокрема, кореспондентку “Думської ТВ” Юлію Гетманець та співробітницю кафе-бару “Лев” Ольгу Плаксунову, яка нападала на неї. За словами журналістки, вони разом з потерпілим оператором Євгеном Войтенком 4 жовтня 2021 року поїхали перевіряти заклади, які, як з'ясувалося на апаратній нараді в міській раді, весь курортний сезон пропрацювали без дозвільних документів.

“Власнику кафе не сподобалося, що ми знімали, і він вирішив змусити нас видалити відеоматеріал. Застосував фізичну силу та психологічний тиск. Власник, Валерій Чорний, матюкався і погрожував розправою моєму оператору, а після цього пішли удари”, – розповіла свідок Юлія Гетманець.

Тим часом Ольга Плаксунова, інша учасниця конфлікту, яка в цій справі проходить як свідок, заявила, що журналісти не показали жодних документів, тож розгорівся скандал з побиттям.

“Я бачила в журналістки мікрофон, а в потерпілого велику відеокамеру, але не зрозуміла, що вони журналісти. Якби вони представилися, нічого б не сталося”, – зазначила Ольга. За її словами, вона чула з боку обвинуваченого Валерія Чорного образи на адресу потерпілого, але не бачила, як фігурант його бив. 

Відеозапис із гаджета Юлії Гетманець зафільмував, як Ольга Плаксунова також намагалася вирвати з рук телефон журналістки, щоб та не фіксувала правопорушення. 

Зазначимо, що в день нападу цей випадок був занесений до моніторингу порушення прав журналістів в Україні. Також регіональний представник ІМІ повідомив про цей напад робочу групу з протидії порушенню прав працівників ЗМІ за участю керівництва регіональної прокуратури та ГУНП  в Одеській області.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня 2021 року в Одесі працівники одного з кафе напали на знімальну групу “Думської ТВ” під час зйомок про кафе, які працювали без дозвільних документів. Нападник ударив кілька разів оператора телеканалу Євгена Войтенка.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності знімальної групи “Думська ТВ” (ч. 2 ст. 171) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!