ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі напали на журналістів "Думської ТВ"

05.10.2021, 11:00
Фото – скріншот з відео ДумськаТВ
Фото – скріншот з відео ДумськаТВ

В Одесі 4 жовтня працівники одного з кафе напали на знімальну групу “Думської ТВ” під час зйомок про кафе, які працювали без дозвільних документів, повідомляє “Думська ТВ”

За словами журналістів, вони поїхали перевіряти заклади, які, як з'ясувалося на апаратній нараді 4 жовтня в міській раді, весь курортний сезон пропрацювали без дозвільних документів

В одному з кафе на журналістів накинулися працівники: знімальну групу побили й виштовхали на вулицю.

Як повідомляє Ізбірком, напав на знімальну групу чоловік, який відрекомендувався власником кафе. Він погрожував оператору, аргументуючи свою поведінку тим, що журналісти мали спитати в нього дозвіл на знімання. 

Коли кореспондентка фіксувала погрози своєму операторові, щодо неї виявила агресію невідома жінка, висловлюючи такі ж претензії, що й чоловік. 

Журналісти поїхали знімати в кафе після доповіді першого заступника директора департаменту комунальної власності Олександра Ахмерова, який під час апаратної наради 4 жовтня зазначив, що підприємці працюють без жодного документа. 

Як повідомила журналістка “Думська ТВ” Юлія Гетманець представнику ІМІ в Одеській області, нападник вдарив кілька разів оператора телеканалу Євгена Войтенка. 

“Один з ударів я зафіксувала на свій телефон, є повне відео в мережі. Удари були в корпус лівого боку, в ребра і руку. Крім цього у правопорушника була спільниця, ім'я якої я не знаю, вона мене ображала, шарпала і штовхала, щоб я перестала знімати на свій особистий телефон. Відео з камери було видалено для збереження здоров'я і життя оператора, але ми його відновили і воно теж у нас є”, - розповіла журналістка. 

Знімальна група викликала поліцію та написала заяву про перешкоджання професійній діяльності журналістів.

Наразі відомо, що поліція зареєструвала цей напад ЄРДР саме за 171 статтею КК України (перешкоджання професійній діяльності журналістів).

Liked the article?
Help us be even more cool!