ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В.о. міського голови Запоріжжя пообіцяв журналістам доступ до міськради

29.10.2021, 13:43
Фото - фейсбук Анатолія Куртєва
Фото - фейсбук Анатолія Куртєва

Виконуючий обов'язки міського голови Запоріжжя секретар міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що журналістам надаватиметься доступ до міськради.

Про це він повідомив 29 жовтня на своїй фейсбук-сторінці.

“Високий рівень епідемічної небезпеки, тарифи на тепло - ці гострі питання хвилюють усіх. Вважаю, що у цей період ми, міська влада, та представники засобів масової інформації маємо разом знаходитися на передовій.

Тому я прийняв важливе для мешканців міста рішення – бути абсолютно відкритим для преси. Ми будемо надавати журналістам доступ до міської ради та можливість акредитації на відповідні заходи”, - написав він.

Також він додав, “ми налагоджуємо партнерські відносини із ЗМІ, адже запоріжці обов'язково мають отримувати оперативну інформацію щодо рішень, які приймаються в сесійній залі”.

Як повідомляв ІМІ, 30 січня 2021 року понад 20 журналістів Запоріжжя звернулися з відкритою заявою до органів центральної влади з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася через систематичний недопуск журналістів на сесії Запорізької міської ради та засідання постійних депутатських комісій.

Журналісти заявили, що з весни 2020 року вони позбавлені можливості відвідувати сесії міськради й депутатських комісій та не можуть повноцінно висвітлювати діяльність міських органів влади Запоріжжя.

2 лютого 2021 року поліція Запоріжжя відкрила справу через недопуск журналістів на сесії міськради.

24 лютого 2021 року Запорізька міська рада проголосувала за рішення про порядок акредитації, який, зокрема, встановлював обмеження в доступі до будівлі міськради в часі та пересування журналістів усередині будівлі.

11 червня 2021 року Запорізька міська рада скасувала акредитацію для журналістів, запроваджену наприкінці лютого.

Раніше ЗМІ Запоріжжя неодноразово заявляли про закритість тодішнього міського голови Володимира Буряка та проводили різного роду акції. 

Так, 30 жовтня 2019 року сесія Запорізької міської ради розпочалася з акції журналістів, які вимагали провести пресконференцію міського голови Володимира Буряка.

3 вересня 2019 року в Запоріжжі 15 онлайн-ЗМІ проігнорували пресконференцію першого заступника міського голови Сергія Мішка та до її початку вийшли на акцію протесту до стін міськради з вимогою провести пресконференцію міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Таку акцію місцеві онлайн-ЗМІ провели через чергову відмову міського голови від пресконференції для всіх медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!