ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії двічі за один день скасували конференцію за участю Дугіна

В Італії двічі протягом 27 січня скасували проведення конференції “За новий багатополярний світ”, у якій мав узяти участь ідеолог “русского міра” Олександр Дугін.

Про це Укрінформу розповів координатор групи Art Against Aggression Дмитро Смелянський.

За його словами, конференція спочатку була намічена в готелі Grand Hotel Guinigi в тосканському місті Лукка. Проте понад 20 італійських політичних і громадських організацій провели мітинг протесту.

“Наші друзі, італійські активісти, повідомили, що 27 січня в Італії двічі за один день була скасована конференція з участю Дугіна “За новий багатополярний світ”. Дугін вільно говорить італійською і досить популярний у деяких тутешніх колах, тому використовує це задля просування ідей “русского міра”, – розповів Смелянський.

Після того як конференцію скасували вперше, організатори перенесли її до нового секретного місця. 

“Ті, хто записався на зустріч, отримали в телеграмі нову адресу всього за кілька годин до початку заходу. Виявилося, що це готель Golf Hotel Corallo в невеличкому місті Монтекатіні-Терме. За свідченням очевидців, на зустріч приїхало близько 15 осіб, проте коли вони прибули до готелю, то дізналися, що останньої миті конференцію було скасовано”, – зазначив координатор Art Against Aggression.

Як повідомив один з учасників заходу Алессандро Зівіані, він “виявив перед готелем не менш ніж 20 правоохоронців, включно з карабінерами, поліцейськими та особами в цивільному”.

Мер Монтекатіні-Терме Лука Барончіні заявив, що якби відбулася ця конференція, з участю – хай і в онлайні – Дугіна, який підтримує звіряче вторгнення Росії в Україну, то така його символічна присутність стала б соромом для міста.

“Хочу окремо підкреслити: події останніх тижнів показують, що йдеться вже не про якийсь поодинокий скасований пропагандистський захід, а про те, що до боротьби з російською пропагандою включилися італійські партії та організації. Водночас місцева влада також не бажає бачити російську пропаганду на своїй території”, – резюмував Смелянський.

Як повідомляв ІМІ, у місті Модена (Італія) росіяни планували провести 20 січня виставку-конференцію про те, як Маріуполь нібито переживає “стрімкий процес відновлення” після того, як його окупувала РФ. У МЗС України назвали виставку провокацією та доручили українському посольству в Римі підготувати офіційне звернення щодо цієї виставки. Після цього міська влада Модени скасувала дозвіл на проведення російської виставки про окупований Росією Маріуполь.

У червні 2023 року СБУ повідомила Дугіну про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та в геноциді. А вже в липні обвинувальний акт щодо нього передали до суду.

Восени 2022 року в Гданську (Польща) скасували презентацію книжки ідеолога російського фашизму Олександра Дугіна. Презентація книжки мала відбутися в Гданському університеті 29 жовтня. Завадити презентації вдалося завдяки масовій реакції в соцмережах.

У листопаді 2022 року ЄС запровадив персональні санкції через російську агресію, серед них є і Олександр Дугін.

Олександр Дугін – ультраправий російський ідеолог. У 2014 році він, зокрема, заявив, що “українців треба вбивати, вбивати і вбивати”.

Liked the article?
Help us be even more cool!