ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру в геноциді пропагандисту Олександру Дугіну

14.06.2023, 12:27
Фото – ИТАР-ТАСС / Зураб Джавахадзе
Фото – ИТАР-ТАСС / Зураб Джавахадзе

У Службі безпеки України заявили, що зібрали доказову базу на очільника прокремлівської міжнародної організації "Євразійський рух" Олександра Дугіна. Він один з ключових ідеологів агресивної політики РФ і геноциду українського народу, повідомила пресслужба СБУ.

Дугіну повідомили про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та в геноциді.

"У своїх численних виступах, друкованих виданнях і публікаціях він уже більше 10 років заперечує існування України як суверенної держави й закликає до її збройного захоплення російськими військами. На початку повномасштабного вторгнення РФ Дугін одним з перших публічно підтримав окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовував їхні воєнні злочини проти України", – наголосили в спецслужбі.

Там додали, що Дугін відкрито пропагував ідеї масового фізичного знищення українців, а також цивільної інфраструктури України.

Ініційовані СБУ мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності громадянина РФ Дугіна. 

Нагадаємо, восени 2022 року в Гданську (Польща) скасували презентацію книжки ідеолога російського фашизму Олександра Дугіна. Презентація книжки мала відбутися в Гданському університеті 29 жовтня. Завадити презентації вдалося завдяки масовій реакції в соцмережах.

У листопаді 2022 року Європейський Союз запровадив персональні санкції щодо членів окупаційної влади в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, а також щодо низки російських посадовців, артистів і компаній у зв'язку з ескалацією з боку РФ, зокрема через проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Загалом до переліку потрапили 30 фізичних і сім юридичних осіб. Серед них є і Олександр Дугін.

Олександр Дугін – ультраправий російський ідеолог, який допоміг “посіяти зерно для вторгнення Росії в Україну”. Він із задоволенням виступає за насильство. У 2014 році він, зокрема, заявив, що “українців треба вбивати, вбивати і вбивати”.

Liked the article?
Help us be even more cool!